Gripsavar (Muhteşem Grip İçeceğim)


Malzemeler:

1 elma
1 armut
4-5 karanfil
1 kabuk tarçın
2 küp şeker büyüklüğünde zencefil
(her bir küp ikiye üçe bölünecek şekilde kesilmiş)
1-2 avuç ıhlamur
Orta boy bir tencereyi dolduracak kadar su


Malzemeleri tencereye koyup kaynatın, 10-15 dakika kadar kısık ateşte tutun. Daha sonra süzgeçten geçirip, içerisine bal katarak için. Bence meyve ile kaynatınca tadı normal ıhlamurdan daha iyi oluyor.

Benim gibi tencerede yaparsanız, bol miktarda minik su damlacığı ocağınıza sıçrayacaktır. Eğer bunu istemezseniz, sadece bu iş için kullanabileceğiniz bir demliğiniz varsa onu kullanın.

İçerisinde şeker olmadığı için ufak bebekler de bu ıhlamuru rahatça içebilir. Zencefil ses kısıklığına ve boğaz ağrısına çok iyi geliyor (tecrübeyle sabit). Eğer zencefilin buruk tadını sevmiyorsanız, zencefil küplerini çok küçültmeden atın. Doğradığınız zencefillerin boyutu küçüldükçe, damağınıza gelen aroma da artacaktır.

Son olarak, zencefil çok sık kullanılan bir şey olmadığı için ben alır almaz soyarak küp şeker büyüklüğünde doğruyorum. Daha sonra hava geçirmeyen bir buzluk kabı ile buzlukta saklıyor, ihtiyacım oldukça (yazın limonata, kızılcık şerbeti, vs. içeceklerde, kışın ise bunun gibi sıcak içeceklerde) kullanıyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar