Zencefilli Limonata

Yaz günlerinin serinletici lezzeti, kış günlerinin grip savarı... Limonatayı kaynatarak hazırlamayı seviyorum, bütün lezzetler iyice hissediliyor böylece.
khgk
Zencefili, kan sulandırıcı özelliği nedeniyle, sık sık kullanıyorum. Hatta zencefil o kadar güçlü bir kan sulandırıcı ki, kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin zencefil tüketmemesi gerekiyor. Şekerli içeceklere zencefilin verdiği tadı seviyorum, insanı rahatlatiyor, ferahlatiyor. Tabi ölçüsünü iyi ayarlamak kaydıyla... Eğer biraz fazla kaçarsa, zencefil çok acı bir tad bırakabiliyor ağızda.
vmmv
Malzemeler:
vjv
10 dal taze nane (isterseniz fesleğen de kullanabilirsiniz)
3,5 limon
1-1.5 su bardağı şeker
1 küp şeker büyüklüğünde zencefil (daha güçlü bir zencefil tadı için daha büyük bir parça kullanabilirsiniz)
hvhv
Limonların kabuklarını sebze soyacağı ile soyup, tencereye koyun. Şekeri, suyu ekleyip kaynatın. Yaklaşık 5-10 dakika kaynadıktan sonra limon kabuklarını kevgirle çıkarın, nane ile birlikte rondodan geçirin ve tencereye yeniden ilave edin. Zencefili bıçakla incecik doğrayıp, onu da ekleyin, 3,5 limonun suyunu sıkıp, tencereye koyun. Bütün bunları 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Süzgeçten geçirip, ister soğuk, ister ılık olarak için.

Yorumlar

Popüler Yayınlar