Damla Sakızlı Ayva Reçeli

Kahvaltılara kış aylarında en güzel eşlik eden şey ayva reçeli bence... Mis gibi kokusuyla sıcak ekmeğinizin yanında sizin güne daha mutlu ve enerjik başlamanızı sağlayacak ev yapımı ayva reçeli hazırlama süresi yaklaşık 10 dakika, pişirme süresi ise yaklaşık 30 dakika. Aşağıdaki malzeme ile ufacık bir kavanoz reçel elde edebilirsiniz.

Damla Sakızlı Ayva Reçeli:

Malzemeler:
2 ayva
Şeker
7-8 karanfil
2-3 ufak parça damla sakızı
1/2 limon

Yapılışı:
Ayvaları rendeleyin ve rendelenmiş ayvaları tartın. Ayvaların miktarı kadar şeker ekleyip, en küçük ocakta ve en kısık ateşte pişirmeye başlayın. 5-10 dakika sonra karanfilleri ve dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Yarım limon suyunu ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın. Soğuduktan sonra bir kavanoza aktarın, serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Tarifinizi denedim, gerçekten çok lezzetli oldu. Sadece rengi sizinkinden daha koyu gibi. Ayvanın cinsinden olabilir mi acaba?
Küçük Şef dedi ki…
Aslında ayvanın renginin daha koyu olmasını ben de istiyorum, ancak benim reçelimin rengi hiç koyu olmuyor :(

Ayvanın kabuğunu koymayı, çekirdeklerini eklemeyi, reçeli düdüklü tencerede pişirmeyi bile denedim. Daha kırmızı renkte ayva reçeli yapmayı bilen var mı?

Popüler Yayınlar