Damla Sakızlı Ayva Reçeli
Damla Sakızlı Ayva Reçeli:
Malzemeler:
2 ayva
Şeker
7-8 karanfil
2-3 ufak parça damla sakızı
1/2 limon
Yapılışı:
Ayvaları rendeleyin ve rendelenmiş ayvaları tartın. Ayvaların miktarı kadar şeker ekleyip, en küçük ocakta ve en kısık ateşte pişirmeye başlayın. 5-10 dakika sonra karanfilleri ve dövülmüş damla sakızını ekleyin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Yarım limon suyunu ekleyip iyice karıştırın ve altını kapatın. Soğuduktan sonra bir kavanoza aktarın, serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.
Yorumlar
Ayvanın kabuğunu koymayı, çekirdeklerini eklemeyi, reçeli düdüklü tencerede pişirmeyi bile denedim. Daha kırmızı renkte ayva reçeli yapmayı bilen var mı?