Kabak Mücver (Zucchini Patty)

Kabak Mücver (Zucchini Patty)
Kabak mücver benim en sevdiğim yemeklerden. Yemek diyorum, kimine göre öyle olmasa da, yanında çırpılmış yoğurt ile şahane bir öğün benim için. Şimdiye kadar nedense hiç tam olarak sevebildiğim bir kabak mücver yapamamıştım. Ya kıvamı tutmamıştı, yahut yağı çok çekmişti. Bu tarifle nihayet istediğim sonucu alabiliyorum. Malzemeler: 1 ufak kabak 1 ufak havuç 1 yumurta 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım çay bardağı süt 1 ufak kase ezilmiş beyaz peynir Yarım demet dereotu (ince doğranmış) Yarım çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı un Yapılışı: Kabak ve havucu rendeleyin. Tüm malzemeleri aynı kaba ekleyin. Ben tuzlu peynir kullandığım için ayrıca tuz koymadım. Karıştırdığınız harcın kıvamı kek kıvamından biraz daha yoğun olacak. Tavanın tabanına 3-4 cm derinliğinde zeytinyağı ekleyip, yağı kızdırın. 1 kaşık karışımdan ekleyin, kaşığın üzeri ile karışımı hafifçe düz yapın. Alt tarafı pişince, diğer tarafını da kızartın. Havlu kağıdın üzerinde servis öncesinde biraz dinlendirin. Harcın içinde pek yağ olmadığından, pişerken mücverler yağ çekecek. Eğer tavanız çok yağsız kalırsa, pişirirken üzerine biraz ekleyebilirsiniz. Eğer yağda kızartmak istemezseniz, bu karışımı kek gibi kaba yayarak, fırında da pişirebilirsiniz. --
Zucchini patty is one of my favourite meals. I name it "meal", although it is may not be for some people. It is a wonderful meal for me with whipped yogurt. Until now, for some reason I have never been able to make a good zucchini patty. Either it was too fluidy, or it had too much oil. With this recipe, I can finally get the result I want. Ingredients: 1 small pumpkin 1 small carrot 1 egg 1 teaspoon baking powder Half a glass of milk 1 small bowl of crushed feta cheese Half a bunch of dill (finely chopped) Half a teaspoon of black pepper 2 tablespoons of olive oil 1 cup of flour Grate the pumpkin and carrot. Add all the ingredients to the same bowl. I used salted cheese, and hence did not add salt. It will be like an intense cake mixture. Heat the pan with olive oil (like a depth of 3-4 cm of oil at the bottom of the pan). Add 1 spoon of the mixture, make the mixture slightly flat with the top of the spoon. When the bottom is cooked, fry the other side. Rest a little on the towel paper before serving. Since there is not much oil in the mixture, the patty will drain oil while cooking. If your pan remains too dry (without oil), you can add a little bit of it while cooking. If you do not want to fry in oil, you can spread this mixture like a cake and bake it in the oven, as well.

Yorumlar

Popüler Yayınlar