Çilekli Pasta (Strawberry Cake)


(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.) 

Mevsim bahar olunca benim aklıma tazecik çileklerle, alındığı gün bir pasta yapmak düşüyor hemen... Bu seferki oldukça hızlı, hazır malzemelerle yapılan bir pasta. O yüzden yapmak 15 dakikayı alıyor en fazla, tadı oldukça hafif ve güzel, ama tabi ki ev yapımı pandispanya ile yapılan pastanın yeri başka. Yine de vakit darken denenecek tarifler arasında ilk sıralarda yer almalı bence...

Malzemeler: 
Hazır pandispanya
Dolgu kreması (Dr. Oetker)
Krema (Tikveşli) 
Yarım su bardağı süt
250 gr taze çilek

Pandispanyayı bir yemek kaşığı yardımıyla sütle ıslatın. Dolgu kremasını sütle çırparak tarife göre hazırlayın. İçerisine kremayı da ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Pandispanyanın arasına krema ile dolgu kreması karışımını sürün, çilekleri enine keserek dizin ve pandispanyanın diğer katını da aynı şekilde süt ile ıslatarak kremanın geri kalanını sürün. Üzerini çilek, çikolata parçaları ve pudra şekeri ile süsleyin. Çilek miktarını isteğinize göre arttırabilirsiniz. 

---

When spring comes, a strawberry cake must be done with the fresh strawberries from the market. This one is made from ready to go ingredients and therefore could be done within 15 minutes. Of course, this will not replace a cake made from scratch, but, when you do not have much time, that cake should be at the top of your list. 

Ingredients: 
Ready sponge cake
Cake cream (ready to make - I used Dr. Oetker)
Heavy cream (Approximately 1 cup) 
1/3 cup milk
250 gr strawberries

Put some milk on the cake with a tablespoon. Prepare the cake cream with milk and add heavy cream in that one, too. Mix with high speed until the mixture is thickened. Wipe the cake with the mixture and then put the strawberries in the middle and at the top. Add confectioner's sugar at the top. You may increase the amount of strawberries if you like to. 




Yorumlar

Popüler Yayınlar