Zeytinyağlı Kereviz (Celery with Olive Oil)

Leave a Comment


(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.)

Az malzeme, öz lezzet. Hafif, sağlıklı, insanı yormayacak cinsten. Üç malzemeyle, kısa sürede... 

Malzemeler: 

2 büyük boy kereviz
2 orta boy soğan
2 portakalın suyu
Zeytinyağı
Tuz

Kerevizleri küp küp doğrayın. Bir tencerenin altına halka şeklinde kestiğiniz bir soğanı, üzerine kerevizlerin tamamını (yeşili bol bir kerevizse, yeşil kısmını da), üzerine de halka şeklinde kesilmiş diğer soğanı koyun. Portakal suyunu ve yaklaşık 1-1,5 çay kaşığı tuzu ve yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Tencerenin üzerine pişirme kağıdı kapatın, en küçük ocakta, en kısık ateşte yanmadığından emin olmak için arada kontrol ederek pişirin. Piştikten sonra sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 

---

Very few ingredients, great delight. Refreshing, healthy... Only three main ingredients, in a short time... 

Ingredients: 

2 large celeries 
2 medium onions 
Juice of 2 oranges 
Olive oil 
Salt 

Chop celeries. First, put one onion chopped in rings to the bottom of the pan. Add the celeries (if they have the green parts, add them, too). Add orange juice, approximately half teaspoon of salt and 1/4 cup olive oil. Cook with low heat, through checking regularly. When cooked, add more olive oil, as desired. 

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: