Kurutulmuş Domatesli Buğday Salatası (Wheat Salad with Dried Tomatoes)

Leave a Comment

(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.)

Aşurelik buğdayı geceden bol miktarda ıslatıp, sabah haşladıktan sonra, buzlukta saklarsanız, ileride çorbalar, salata ve mezeler için temel malzemeniz hazır olmuş olur. 

Bu salata da, aşurelik buğday, taze soğan ve kuru domatesin en güzel hallerinden biri... 

Malzemeler: 

1 su bardağı aşurelik buğday 
10 adet kuru domates
2 sap taze soğan
1/4 demet dereotu
Zeytinyağı
Limon
Nar ekşisi
Tuz

Kuru domates, taze soğan ve dereotunu doğrayın. İstediğiniz kadar tuz, zeytinyağı, nar ekşisi ve limon ekleyin. Servis tabağına aktarın. 

----

If you prepare wheat in advance through first putting in generous amount of water at night and then draining wheat, boiling that in a separate pot and putting in the refrigerator when cooked will serve the basic ingredient for most of your soups, salads and mezzes.

This salad is a great combination of wheat, dried tomatoes and scallions...

Ingredients: 

1 cup wheat
10 dried tomatoes
2 stalks of green onion
1/4 of a bundle of dill
Olive oil
Lemon
Pomegranate sauce
Salt

Chop the dried tomatoes, green onion and dills. Add salt, olive oil, pomegranate sauce and lemon as per your wish. Transfer to serving plate.


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: