Kolay Mezeler Serisi: Girit Ezmesi (Easy Mezze Serial: Crete Pate)

Leave a Comment

(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.)

Şurada ve burada bulabileceğiniz hızlı, lezzetli ve pratik meze tarifleri serisinin devamı... Yapımı iki dakika kadar sürüyor, kızarmış ekmek üzerine sürülmek üzere de servis edebilirsiniz, diğer mezelerle beraber tek başına da... Baskın beyaz peynir tadına antep fıstığı çok yakışıyor, balık servis ettiğiniz sofralardan eksik edemeyeceksiniz. 

Malzemeler: 
100 gr beyaz peynir (tuzunun giderilmesi için suda bekletmenizi tavsiye ederim) 
50 gr antep fıstığı
1 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı

Bütün malzemeleri yalnızca karışıncaya kadar rondodan geçirin, üzerine isterseniz ilave zeytinyağı da gezdirip öyle servis edebilirsiniz. 

---

A follow up of the speedy, delicious and practical mezze recipes serial (other recipes here and there).  It is nearly two minutes to prepare, you may serve it on its own along with other mezzes or on a toasted bread. The dominant taste of feta chees goes very well with the pistachio, you will not miss that mezze from your table while serving fish. 

Ingredients: 
100 gr feta cheese (I would recommend that you put it in water beforehand, so that its salt is reduced) 
50 gr pistachio
1 clove of garlic
1/4 cup olive oil

Put all ingredients into the food processor and run just until they are well mixed, you may add additional olive oil while serving. 


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: