Bebek Kahvaltısı (Baby Breakfast)


(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.)

Deniz gıdalara alışma işini tamamladığında, ona her sabah değişik ne yedirebilirim diye düşünüyordum. Bu da o zamanlardan beri Deniz'in en sevdiği yiyeceklerden biri, biraz farklı bir menemen. Bu resimde yok, ama normalde üzerine rondodan geçirilmiş bir-iki tatlı kaşığı ceviz ilave ediliyor, hatta bazen minik minik ufalanmış ekmek içi de eklenebiliyor. Yanında da bir bardak süt içerse daha ne isteyebilir ki bir anne :) Tek tabakta kahvaltıda yemesi gerektiğini düşündüğüm her şeyi yemiş oluyordu, hem de seve seve. Tabii, her çocuğun ağız tadı farklı, mesela, kızım Defne bu menemeni hiç sevmiyor. 

Malzemeler: 

1 adet iri domates
1 yumurta
1 kibrit kutusu beyaz peynir (Ben Pınar Beyaz kullanıyorum) 
1-2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz
1/2 dilim ekmek içi (ufalanmış) 
1-2 tatlı kaşığı riviera zeytinyağı ya da 1 tatlı kaşığı tereyağı 

Domatesi rendeleyin, yağ ile birlikte domatesi suyunu hafifçe çekene kadar pişirin. Üzerine yumurta ile karıştırdığınız ufalanmış peyniri ekleyin. Sonra, tahta bir kaşıkla hiç durmadan karıştırın. Böylece yumurta ve peynir ile domates karışımı pürüzsüz bir menemene dönüşecek. İyice piştiğine emin olduğunuzda, üzerine ceviz ve ekmeği ekleyip servis edin. 

---

As soon as my son got used to foods, I frequently caught myself in the morning thinking of what I could serve him alternatively. This is his favorite food since these days, a different version of "menemen" in Turkish. You don't see in this pic, but normally I serve it with crushed walnuts and crumbled bread. If he also drinks a glass of milk, that would be great :) In just one plate, he ate nearly all things I would like him to eat with pleasure. I should also say that each baby has a different taste, for instance my daughter doesn't like this dish at all.

Ingredients: 

1 tomato
1 egg
Feta cheese (approx. the same size of a matchbox) 
1-2 teaspoon finely crushed walnuts 
1/2 slice bread (crumbled) 
1-2  teaspoon olive oil or butter 

Grate the tomato and cook this until it drains water a bit. Add mixed crumbled feta cheese and egg. Continuously mix with a spoon. Have a homogeneous mixture. When cooked, add walnuts and bread crumbles and serve (hopefully with a glass of milk, if your baby is over 1). 

Yorumlar

Popüler Yayınlar