Kırmızı Erikli Tart

Leave a Comment


Tarif Cafe Fernando'dan... Aslında Ekim ayında pazarlarda sıklıkla bulunan Anjelik erikle yapılıyor, mümkünse içi kırmızı olanlarla. Ancak, biz içi kırmızı olmayan Anjelik erikle yaptık. Bence sonuç çok çok iyiydi. Aslında, bu benim ikinci denemem. İlkinde sanırım hamuru kalın açtığımdan bu kadar güzel olmamıştı. Bir de tavsiye: Dayanamayıp sıcakken/ılıkken bitirmek isteyeceksiniz, bence de öyle yapın. En lezzetli hali yeni pişmiş ve ılık hali...

Malzemeler :

  • 80 gram küp küp doğramış soğuk tereyağı
  • 1/4 su bardağı buzlu su
  • 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1+1/2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
Üzeri için:
  • 10-12 adet Anjelik erik
  • 1/4 su bardağı (50 gram) + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı küp küp doğranmış soğuk tereyağı 
Rondoya tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru iki saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Üzerine anjelik erikleri ve 1 yemek kaşığı kadar küp küp doğranmış tereyağı ile yerleştirin.



2 yemek kaşığı şekeri serpiştirin. 170 derecede kenarları hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada, 2-3 eriği rendeleyerek, şeker ile kısık ateşte pişirmek suretiyle erik reçeli elde edin. Üzerine erik reçelini sürün ve servis edin.




Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: