Pankek

Leave a Comment

Defne kahvaltı yapmaktan hoşlanmıyor. Ne kadar uğraştıysak da boşuna... Bazen eline pankek alınca seviyor, bazen onu da yemiyor. Deniz üzerine bal kaymak sürüp afiyetle yiyor. Genelde haftasonları en az bir kez pankek yapıyoruz, sonra genelde geri kalanları ben yemek zorunda kalıyorum :)
 
Kek gibi bir dokusu var, yumuşacık, çocukların genelde sevebileceği türde bir şey.
 
Malzemeler:
 
1 yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
3-4 yemek kaşığı un (yumurtanın boyutuna göre daha az ya da daha fazla olabilir, kek kıvamına gelene kadar çırparak un eklemek gerekiyor)
 
Tavayı zeytinyağı ile yağlayın, yağın fazlasını alın (isterseniz fırça ile biraz yağ sürebilirsiniz, gerçekten çok az yağ gerekiyor). Tavayı iyice kızdırıp, altını iyice kısın. 1 yumuırtadan yukarıdaki gibi 3 küçük parça çıkıyor. Hamuru 3 eşit parçada büyükçe bir tavada aynı anda pişirebilir, ya da daha minik pankekler hazırlayabilirsiniz. Kısık ateşte bir yüzü pişerken, biraz kabardığını göreceksiniz. Daha sonra diğer yüzünü de pişirip servis edebilirsiniz.

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: