Mısır Ekmeği

Leave a Comment

Yanında beyaz peynirle çok iyi giden, yumuşacık bir mısır ekmeği. Misafire kurulan sofraların vazgeçilmezi. Kahvaltıda ya da akşam üstü çayla. En önemlisi, mısır ununun kalitesi. Mümkünse Karadeniz'den gelmiş çifte kavrulmuş mısır unuyla yapmak gerek.

Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Süt
Tereyağı

Malzemelerin tamamını bir kapta çırpın. Kek kıvamı alana dek soğuk süt ekleyin. Fırın kabınızı içerisinde iki tatlı kaşığı tereyağı ile 170 derecede ısınmış fırına verin. Tereyağı eriyince kabın her yanına eşit olarak yayın ve karışımı boşaltın. Üzerini ıslak elinizde dümdüz bir hale getirin. 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (ve içerisine soktuğunuz bıçak temiz halde çıkana kadar) pişirin. Pişerken üzerinin çatlaması normal. Soğuduğunda dilimleyin.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: