Mısır Ekmeği

Leave a Comment

Çok zahmetsiz, her seferinde mükemmel sonuç veren bir tarif... Eşimin ailesi Samsun'lu. Bu tarifi kayınvalidemden öğrendiğimden beri, ne zaman denesem yumuşacık, çok güzel kabaran ve çok lezzetli mısır ekmeği çıkıyor fırından.  Yanında dilimlenmiş beyaz peynirle sabah kahvaltılarında da, herhangi bir misafire anlık ikramlarda da sunabilirsiniz.
 
Tabi mısır ununun kalitesi çok önemli. Ben genelde Samsun'un köylü pazarından çifte kavrulmuş mısır unu tercih ediyorum. Burada marketlerden alacağınız mısır unu ile yaptığınız ekmek de güzel olacaktır, ama çifte kavrulmuş mısır ununun lezzeti çok daha güzel oluyor.
 
Malzemeler:
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar süt (soğuk) - yaklaşık 2 su bardağı
 
Pişireceğiniz kaba tereyağı koyun ve fırında tereyağını eritin. Dibinde erimiş tereyağı olan kaba yukarıdaki malzemeleri çırpıcı ile karıştırıp koyun. Karışım kıvamının koyuca bir kek hamuru gibi olması gerekiyor. Karışımın üzerini ıslak elinizle düzeltin. 170 derecede kızarana kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için temiz bir bıçak ya da kürdanla kontrol edebilirsiniz.
 
 
 
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: