Vişneli Ekşi Elmalı Pay


Defne'nin gelmesine günler kaldı. Hazırlıklar tamam sayılır, muhtemelen bayramdan sonra bizimle olacak. Heyecanlı bekleyiş sürüyor :)

Vişneli elmalı marmelat yaptığımda artan malzemelerle bu paydan da yapmıştım. Özellikle sıcakken muhteşemdiler. Soğuyunca da güzeldi, ama servis ederken ılık olmasında fayda var.

Malzemeler:

Pay hamuru için:
1 1/4 cup un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
8 yemek kaşığı soğuk tuzsuz tereyağı (küp küp doğranmış)
1/8 ila 1/4 arasında değişen miktarlarda buzlu su

İç malzemesi için:
250 gr vişne (donmuş kullandım)
2 rendelenmiş ekşi elma
1/6 cup şeker
1/2 yemek kaşığı nişasta
1/2 yemek kaşığı limon suyu

Mutfak robotunda tereyağı ve su hariç pay hamuru malzemelerinin tamamını karıştırın. Sonra tereyağını ekleyerek bezelye taneleri kadar parçalar halinde bir karışım elde edin. Daha sonra ekmek kırıntısı gibi görünen, ancak elinizle birleştirdiğinizde bir arada durabilen bir hamur elde edene kadar su ekleyin. Mutfak robotundaki karıştırma işi bittiğinde hamuru tezgaha alın, yoğurun. Hamurdan iki adet silindir elde edip, 1 saat buzdolabında dinlendirin. İki kat yağlı hamur arasında merdane ile inceltin. Her bir hamuru kare şeklinde açın ve dörde bölün. Bu hamurlardan sekiz adet pay elde edeceksiniz. Bu hamuru streçle sarıp buzlukta da saklayabilirsiniz.

Meyveleri nişasta, şeker ve limon suyu ile pişirin. Her bir parçaya iç malzemesinden koyarak kapatın ve hamurun kenarlarına çatal ile bastırın. Üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürerek 170 derecede kızarana kadar pişirin. Bu arada, iç malzemesinin fokurdayarak lezzetli sular çıkardığını göreceksiniz. Fırından çıktıktan sonra ılımasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar