Vişne ve Ekşi Elma Marmeladı

Leave a Comment

Malzemeler:

3 tane ekşi elma
1/2 kg vişne
Şeker

Ekşi elmanın kabuğunu soyup rendeleyin. Vişne ile birlikte tartın ve tencereye alın. Meyvelerin ağırlığı kadar şekeri üstlerine ilave edin. Kısık ateşte kaynatın. 1-2 çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Arada bir kaşığa reçelin suyundan alarak soğutun ve tırnağınızın üzerine toplu iğne başı kadar damlatın. Eğer hemen yayılmıyor, dökülmüyorsa ve tırnağınızı ters çevirdiğinizde şeklini koruyorsa olmuştur. Tabi, bu kıvamı anlamak için birkaç kez reçel/marmelat denemesi yapmış olmak daha yararlı olacaktır.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: