Patatesli Kek

Leave a Comment

Tuzlu kek demişken, bu patatesli kekin de tarifini vermem lazım. Çok değişik ve farklı bir lezzet... Kayınvalidemden öğrendiğim bu tarifi aynı tarifleri denemekten sıkıldıkça yapıyorum. Üstelik hazırlaması da son derece pratik.



Börek/kek/kiş arası bu tarife bu değişik lezzeti içerisindeki azıcık köri veriyor. Patates ve körinin nasıl yakıştığına inanamayacaksınız. Kesinlikle tarifi köri olmadan denemeyin. Bir de mümkünse sıcak sıcak servis edin.

Ana malzeme patates olduğu için mümkün olan en lezzetli patatesi kullanmanızı tavsiye ederim.



Malzemeler:

4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı süt
2/3 sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (bu miktarın peynirin tuzuna göre ayarlanması gerekiyor) 
Peynir (Ben yarım kalıp kadar ufalanmış beyaz peynir ve 2-3 kibrit kutusu kadar rendelenmiş kaşar peynir kullandım)
Maydanoz
Dereotu
Pul biber
Köri (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Sıvı malzemeleri çırğın, içerisine katı malzemeleri de ekleyin. Kek kıvamındaki karışımı kalıba yerleştirin. Ancak, karışım içerisinde yağ olduğu için kalıbı çok fazla yağlamayın. 170 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin. 


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: