Erikli Yahni

Leave a Comment

İlham kaynağı Kulaktan Dolma Tarifler. Ben yanak eti değil, bonfile kullanarak denemek istedim. 


Et pişerken bol bol erik yiyerek bekledim :)

Malzemeler:

2 bonfile
1 taze sarımsak
4-5 erik (suyunu kolayca bırakması için bıçakla üzerine çizik atabilirsiniz)
Zeytinyağı
Su
Tuz
Karabiber
Kuru ve taze kekik



Karabiber ve kekiklerle marine ettiğiniz etleri pişireceğiniz tencereye alın. Önce kısık ateşte su salan etler, daha sonra kendi suyunu çekince, biraz riviera zeytinyağı gezdirerek etlerin iki tarafını kızartın. Etlerin üzerine gelecek kadar su ekleyin ve bir baş taze sarımsağı tencereye koyun. Etler piştikten sonra erikleri ekleyerek, gerekirse biraz daha su ile 5-10 dakika daha pişirin.

Bence değişik bir tarif, ancak eşimin beğenmediğini not düşmek isterim...
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: