Bakla Pate

Leave a Comment

Tarif Kantin'den... Hayatında hiç bakla pişirmemiş biri olarak pazarda bana bakla arattıran, sonra gecenin bir yarısı bu güzel tabağı hazırlattıran tarif...

Tabağı karşı komşumuzla da paylaştım, Özgür de, onlar da bayıldılar. Meze yapmayı seven, değişik mezeler arayan herkesin denemesi gereken bir lezzet!

Malzemeler:

250 gram avuç iç bakla
100 gramdan biraz az labne peynir
1-2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1 limonun kabuğu
Bolca sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu

Baklaları haşlayıp dış kabuklarını çıkarın. Baklaları ve diğer malzemeleri rondodan geçirin, patenin üzerine kıyılmış dereotu ekleyip, kızarmış ekmek ve beyaz peynir (Kantin'in önerisi keçi peyniri) ile servis edin. Yanında buz gibi soğuk rakı iyi gider gibi görünüyor :)


Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: