Süt Reçeli (Dulce de Leche)


Bu hayatımda yediğim en güzel şey!!! Çikolataya, kek ve pastalara, dondurmaların üzerine muhteşem bir şekilde eşlik edebilecek olan bir sos...

Sabah kahvaltıda ekmeğin üzerinde, hatta kaşık kaşık yenebilir. Yaptıktan sonra yaklaşık on kişiden tadına bakmasını istedim. Bayılmayan, tarifini sormayan, bir kaşık daha yemek istemeyen olmadı.

Metro'da tatlandırılmış ve yoğunlaştırılmış süt satılıyor. Pastacılık malzemeleri reyonunda, konserve kutularda. Bir konserveden aşağıdaki kavanozun 3/4'ünü dolduracak kadar sos çıkıyor. Malesef resim çekene kadar sosun yarısından fazlası bitmişti :) 


Malzemeler:

Yoğunlaştırılmış ve tatlandırılmış süt (Condensed sweetened milk)

Kavanozun üzerinde ik-üç delik açın. Bir tencereye konserve hizasını geçmeyecek ve fokurdadığında konserve kutusunun içerisine kaçmayacak kadar su koyun. Konserveyi bu suyun içerisinde 3-4 saat kaynatın. 3 saatte daha akışkan, 4 saatte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edeceksiniz. Ben fotoğraftakini 3 saat 15 dakika kadar kaynattım.

Eminim 2-3 günde siz de bu sosu ne yapsam diye düşünüp duracak, kullanmaya bile kıyamayacak ve en sonunda kaşık kaşık yiyerek bitirmiş olarak bulacaksınız kendinizi :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar