Patatesli Yumurta


En güzel yemek en basit malzemelerle yaratılandır. Küçükken babam sık sık annemden patatesli yumurta yapmasını isterdi. Üzerine pul biber döküp babamla beraber yerdik.

Karbonhidrat ve proteinin sağlıklı buluşması aynı zamanda çok lezzetli. Patatesleri kızartma aşamasında biraz sabırlı olmak gerekiyor. Mümkün olduğu kadar az yağla küp patatesleri kızartmak, arada kapağını kapatarak yumuşak olmalarını sağlamak bu işin püf noktalarından... Bu amaç için ActiFry da kullanılabilir. Ama tava ile ocakta yapılan patatesli yumurtanın tadını vermiyor, tecrübeyle sabittir.

Malzemeler:

5-6 patates
3-4 yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı (Ne kadar az kullanırsanız o kadar iyi, azar azar ekleyip 1/4 çay bardağı ile de pişirmeyi bitirebilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Taze fesleğen
Taze biberiye

Tavada yağı kızdırın. Küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Patateslerin yumuşak ve kızarmış olmasına dikkat edin. Ne çok kızarmalı, ne de çiğ olmalılar. Arada kapağı kapayın ki, sert değil, yumuşak olsunlar. Yumurtaları çırpın, tuz, biber ve taze otlardan ekleyin. Patateslerin üzerine döküp, karıştırın. Yumurtaları çırpmadan direkt tavaya döküp tavada da karıştırabilirsiniz. Yumurtalar pişince ocağın altını kapatın ve servis ederken biraz daha pul biber ekleyin.



Yorumlar

pommeler dedi ki…
benim annemin pazar günü kahvaltılarının güzeli patatesli yumurta :)

Popüler Yayınlar