Marifetli Kabak


Bu sefer tarif benden değil... Sevgili Burhanettin Al'dan. Kesinlikle çok lezzetli görünen, farklı ve her evde denenmeyen bir kabak tatlısı!

Burhan Abi haftasonu harika bir sıcak şarap yapmıştı. Baharat, şeker ve alkolün hiçbiri diğerinin tadını bastırmıyordu. 2011'in son gününde, Kale'deki AntikA'da ikram etti herkese. Birbirini önceden tanımayan pek çok insan neşeli bir masanın etrafında toplanıp şarkılar söyledik. Sobada pişmiş kestaneler eşlik etti bize. 2011'i çok keyifli uğurladık...

E tarif benden olmayınca, anlatması da Burhan Abi'den:


"Yillar once THY dergisinden aldigim tarif (biraz da benim zenginlestirdigim hali ile) asagida
Bir adet adapazari kabagi (koyu turuncu balikesir kabagi kesinlikle degil)
Bas kismindan kapak gibi kesilip acilir.
Cekirdekleri temizlenir.
Arzu edildigi kadar badem,fındık,fistik,ceviz,kabuk tarcin,karanfil,kuru uzum,incir,kuru kayisi (renk icin arzu edilirse kizamik/lohusa sekeri) kiyilip kabagin icine doldurulur.
Arzu edilirse 5-6 kg lik kabak icin 200 gr kadar toz seker eklenir.
Bir fincan icme suyu eklenir.
En uste bir adet nar ayiklanip dokulur.
Kapak torenle kapatilip, 6-7 kat aliminyom folyo ile sarilir.
Altina bir tepsi konulup  pide firinina verilir,atese uzak bir kosede tam 3 saat pisirilir.
Folya acilir,kapak acilir ,bu asamalarin hepsi fotograflanir.
Kabagin kenarlarindaki pismis ic, kabak delinmeden siyrilarak orta kisimdaki asure ile karistirilir.
Sicak servis edilir,sogutularak yenilir.
Arzu edilirse  yerken toz tarcin ilave edilebilecegi gibi, biraz sivi tahin eklenip karistirilarak da yenebilir."

Bu muhteşem görüntünün tadını çıkarmak için kalabalık bir grup olarak fırının başında beklemek en iyisi bence... Tarifi denemek isterseniz bunu bir şölene dönüştürüp en sevdiğiniz arkadaşlarınızı toplayın derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar