Kabak Tatlısı

2 comments
Kışın gözdelerinden... Hemen her evde pişen, çoğu restoranda bulunan tatlılardan. Ancak, her kabak tatlısı sevilmez. Kimisi tel tel olur, kimisi pişşe de çiğ gibi kalır, kimisi çok pişmiştir, keyifle yenmez... Kimisinin lezzeti az, kimisininki unutulmayacak kadar güzel olur.


Kış başladığından beri hiç usanmadan her hafta Çayyolu pazarında aynı yerden kabak alıyorum. Kestane kabak her yerde bulunmuyor, bu kabak gibi lezzetli olanı da...




Kabakların koyu yeşil olan kısımlarını ayıkladıktan ve kendi istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir tencerenin dibine dizin. Ben her bir kat için bir su bardağına yakın şeker serpiyorum kabakların üzerine ve iki katmandan daha fazla kabak yerleştirmiyorum. Aralara karanfil ve tarçın kabuğu koyarak, kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyorum.


Daha da yakından...


Piştiğini iyice anlamak için bir çatalın kabak diliminin içerisine ne kadar rahatlıkla girdiğine bakabilirsiniz.


Üzerine muhakkak tahin ve incecik dövülmüş ceviz... Yanında da bir bardak çay...

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

Oburcan dedi ki...

Efendim ellerinize sağlık, pek güzel olmuş, fotoğraflar da ayrıca başarılı. Tebrikler

Küçük Şef dedi ki...

Çok teşekkürler Oburcan. Fotoğrafları gündüz çekebilsem daha iyi olabilirdi, ama gündüze fotoğrafını çekecek tatlı kalmadı!