Sütlü Patates

Leave a Comment

Et yemeklerinin yanında sunulabilecek, hatta tek başına bile bir öğün olabilecek bir tat... Patatesin en lezzetli hallerinden.

Malzemeler:

2-3 patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırını 170 derecede ısıtın. Patatesleri ince ince yarım halka şeklinde dilimleyip suya koyun. Böylece patatesler nişastasından biraz kurtulacak ve birbirine yapışmayacak. Daha sonra fırına koyabileceğiniz bir tavaya/tencereye tereyağını koyun. Eridiğinde sütü ekleyin. Süt ısınınca tuz-karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. En son patatesleri koyun ve bir iki dakika bekleyin. Kabı fırına yerleştirin. 15-20 dakikada patatesleriniz pişecek. Patateslerin incecik dilimlenmesi bunun için önemli. Patateslere çatal batırdığınızda yumuşaksa, kaşarı ekleyebilirsiniz. Kaşarın üzeri kızardığında servis edebilirsiniz.

Bu tarif de Julia Child'dan... Aşağıdaki videoda yer alan ikinci tarif. Keyifle seyredebilirsiniz...




Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: