Pazar Sabahları

Leave a Comment
Kapıdan gazete alınır, çay demlenir. Swiss Jazz Radio (http://www.radioswissjazz.ch/de) ya da sevilen herhangi bir müzik eşliğinde kahvaltı hazırlanmaya başlanır. Masanın üzerine taze çiçekler bulunur, en kötü ihtimalle balkondaki çiçeklerden ufak bir demet yapılarak masanın ortasına yerleştirilir. Ev havalandırılır, pijamalar çıkarılır, kahvaltı sonrasında hemen dışarı çıkılabilecek hazırlıklar yapılır.

Müzik eşliğinde keyifle kahvaltı sofrası hazırlanır. Her Pazar bir spesiyal bulunur. Bu sucuklu yumurta da olabilir, mısır ekmeği de... Çakallı menemeni de olabilir, aşağıdaki gibi basit bir tost da. Yeter ki, Pazar gününe güzel başlayalım, güzel devam etsin. İş günlerinden çaldığımız haftasonunda uçuşan tüller kadar hafif ve keyifli olalım, yüzümüz kocaman gülsün yeter :)


Malzemeler:

2 adet bazlama (Migros ve ebnzeri marketlerde satılan minik bazlamalardan kullanıyorum)
16 dilim sucuk
4 dilim cheddar peynir veya rendelenmiş kaşar
Kekik
Tereyağı

Bazlama dilimlerini ikiye kesin, tereyağını sürün. Sucuk dilimlerinin üzerine cheddar peynirini yerleştirip, üzerine biraz kekik serpiştirin. Fırında kaşarlar iyice eriyene kadar bekletip servis yapın.

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: