Fransız Omleti

Fransız omletinin diğer omletlerden tek farkı üzerinde en ufak bir yanık izinin bile bulunmaması, son derece yumuşak ve sulu bir omlet olması. Tereyağ kullanılması lezzeti arttıran en önemli unsur.


Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
3-4 yemek kaşığı çatalla ezilmiş peynir
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı su


Peyniri ezerek bir kenarda hazırlayın. Tereyağını tavaya koyun, yüksek ateşte tereyağınız cızırdarken yumurtaları çatalla çırpın. Çırparken biraz su, tuz ve karabiber ekleyin. Tavanın altını kısmadan yumurtaları ekleyin. 20 saniye kadar bekleyin.


Bu sürenin sonunda tavayı dairesel hareketlerle çevirmeye başlayabilirsiniz. Hemen peyniri ortasına ekleyip, tavayı ileri geri çevirmeye başlayın. Omletinizi bir dürüm haline getirin. Bir tabağa aktarın. Omletin yarım dakika daha tabakta pişmeye devam ettiğini unutmayın.

Omleti yapmadan önce mutlaka Julia Child'ın aşağıdaki videosunu izleyin. Bu kadar az malzeme ile, her zaman yaptığımız ve yediğimiz omletin nasıl lezzetli olduğunu görmek için bu tarifi mutlaka deneyin! Lezzet için her zaman karışık tarifler, bulunmayan malzemeler gerekmiyor değil mi? Asıl marifet, basit malzemelerle şaşırtıcı tatlar yaratabilmek...

Yorumlar

Popüler Yayınlar