Yoğurt Çorbası

2 comments

Malzemeler:

1,5-2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1/2 çay bardağı yıkanmış pirinç
1,5-2 su bardağı yoğurt
1,5 litre sıcak su
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Tuz

Su ve pirinç dışındaki malzemeleri çırpıcı ile karıştırın. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar beklemiş sıcak suyu azar azar ilave ederek karışımı ılıtın, daha sonra suyun tamamını boşaltıp, harlı ateşte hiç durmadan ve aynı yönde (tahta kaşıkla) karıştırın. Kaynadıktan sonra pirinçleri katıp, pirinçler pişene kadar pişirin. Benim tavsiyem pirinçleri önceden haşlayıp daha sonra çorbaya katmanız. Böylece çorba daha çabuk hazır olacaktır. Daha sonra yağda naneyi yakıp, çorbaya eklemeniz gerekiyor, ki bu etrafı biraz kirleten bir işlem olduğu için dikkatli olmalısınız. En son çorbanın tuzunu ekleyebilirsiniz. Çorba biraz ılıyana kadar kapağı açık kalırsa, yoğurdun kesilme ihtimali düşecektir.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yumurtanın sarısımı

Küçük Şef dedi ki...

Yumurtanın tamamını kullanabilirsiniz. Ben bir yumurtayı kırıyorum çorbanın içine...