Tereyağlı Karides

Leave a Comment
Çok basit ve bir o kadar lezzetli bir tarif... İsterseniz bol biktarda ufak karidesle hazırlayıp, sade pişirdiğiniz makarnanın üzerine ilave edebilirsiniz. Oldukça etkileyici ve besleyici bir öğün olacaktır.

Malzemeler:

100 gr. tereyağı
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1-2 çay kaşığı pul biber
1-2 çay kaşığı tatlı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
2 diş ezilmiş sarımsak

Jumbo karidesleri balıkçıda ayıklatıp, tezgaha koyun. Tavada erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağı ikilisi cızırdamaya başladığında karideslerin her iki yüzünü kısık ateşte 5 'er dakika pişirin. Daha sonra üzerine baharatları ve sarımsağı ekleyip yaklaşık 5 dakika daha iki yüzünü de çevirin ve sıcakken servis yapın.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: