Kremalı - Peynirli Börek

Leave a Comment

Peynirli böreği çok severim. Değişik tariflerle denemişliğim vardır. Tereddütsüz en lezzetli bulduğum tarifi veriyorum.

Malzemeler:

2 yumurta
1 paket krema
1 şişe maden suyu
Yarım kalıp beyaz peynir
1 tutam maydanoz
4-5 kaşık yoğurt
4 adet yufka

Bir bütün yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarları sarkan bu yufkanın ortasına fırça yardımı ile krema, yumurta karışımını sürün. Üzerine ikiye böldüğünüz yufkaları koyun ve yumurtalı karışımdan sürmeye devam edin. Ortasına maydanoz ile karıştırdığınız peynir harcını koyun. Harcın aralarına yarım kaşık, bir kaşık yoğurt koyun. Börek pişince bu yoğurdun da peynirleştiğini ve çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. Üzerine yufkaların geri kalanını yine ikiye bölerek ve yumurtalı karışım sürerek koyun. Kenarlardan sarkan yufka ile tepsi üzerini kapatın. Böreği bir bıçak ile dilimlere ayırdıktan sonra kalan yumurtalı harcın içerisine 1 maden suyu şişesinin 3/4'ünü dökün, çırpın. Fırına vermeden önce böreğin üzerine maden sulu karışımı dökün, isterseniz üzerine susam koyup 170 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişerken börek hayli kabaracak, bu kabarıklık fırından çıkınca inecek. Börek piştikten sonra biraz çıtır olması için üzerini örtmeyin derim, yoksa çok yumuşak oluyor.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: