Havuç Salatası

Leave a Comment

Havuç bence bütün yemeklerin, böreklerin, çorbaların lezzetini arttıran mükemmel bir sebze. Havuç salatası benim soframda olmasından en çok hoşlandığım salata. Akşam yemeklerinin yanında da, börek - çörek - çay sofrasında da afiyetle yiyorum. Genelde pek çok yemekle ve çay yanına yapılan hamur işleri ile uyum gösteriyor.

Deniz'in diş buğdayı sofrasında da havuç salatası vardı.

Malzemeler:

7-8 adet havuç (rendelenmiş)
4-5 yemek kaşığı mayonez
2-3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Üzerini süslemek için maydanoz

Rendelenmiş havuçları zeytinyağı ile kısık ateşte soteleyin. Üzerine tuz, sarımsak, yoğurt, mayonez ekleyip karıştırın. Maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: