Annemin Kıymalı Poğaçası

Leave a Comment


Ders çalışırken yanında bir kupa çayla gelen, evi mis gibi kokutan, anne sıcaklığı veren poğaça... Her seferinde kendimi tutamayıp 4-5 tane yediğim, pofidik, çok kabaran, inanılmaz lezzetli olan poğaça... Deniz'in diş buğdayında herkes tarifini istemişti, buraya yazayım dedim.

Malzemeler:

Hamur için:
1 paket yaş maya
Tuz
Karabiber
3 yumurta
Un
İçi için:
250 gr kıyma
1 orta boy soğan

1 yaş mayayı 1 bardak sıcak su ile eritin. Soğumasını bekleyin. Dolu dolu bir tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. 3 yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırın. Kalan yumurtaları ekleyin. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket eritilmiş sanayağ katıp, aldığı kadar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru üzerine bir bez örterek dinlendirin. Bu arada, kıymayı ve soğanı bir tavada kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamurdan kopardığınız cevizden biraz büyük parçaları avucunuzda açarak 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyun ve kapatın. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısı ve çörek otunu ekleyip 170 derecede önceden hafif ısınmış fırına koyarak üzerleri kızarana ve pişene kadar yaklaşık yarım saat (fırınınıza göre bu süre değişecektir) pişirin.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: