Ev Yapımı Erişte

Leave a Comment

Malzemeler:

1 yumurta
100 gr. un
Tuz

Yukarıdaki malzemelerle bir kişilik erişte elde edebilirsiniz. Malzemeleri porsiyon sayısına göre arttırabilirsiniz.

Unu tepeleme yığın, ortasına yumurtayı kırmak için yer açın. 1 yumurtayı ortasına kırdıktan sonra, bir çatal yardımıyla unu yavaş yavaş yumurtaya yedirin. İyice yoğurarak sert ve pürüzsüz bir hamur elde edin.

Hamuru unladığınız tezgahta merdane yardımıyla ince açın, şeritler halinde kesin. Daha sonra şeritleri üst üste koyarak, bıçakla erişte şeklini verin. Biraz kuruması için bir tepside beklettikten sonra tercihen bez torbada muhafaza edebilirsiniz.

İyice kurumasını beklemeden de pişirebilirsiniz. Ben ikinci resimdeki erişteleri tam olarak kurumadan haşladım (içine tuz ve bir damla zeytinyağı eklenmiş suda) ve tereyağlı domatesli sosta (içine tuz ve taze çekilmiş karabiber de ekledim) 2-3 dakika daha pişirdim.
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: