Bu tarif, kesinlikle yediğim en güzel et yemeklerinden biriydi! Bunda eti pişirdiğim dökme tavanın rolü büyük. Dökme demir tavalar diğer tavalara kıyasla çok daha yüksek sıcaklıkta et pişirmeyi sağlıyor. Bu nedenle et içerisindeki suyu hapsederek pişiyor, sertleşmiyor ve yumuşacık oluyor...

Peynir Soslu Biftek:

Malzemeler:

4 parça bonfile
1 kutu krema
50 gram tulum peynir
Karabiber

Yapılışı:

Demir tavayı 10 dakika kadar kızdırın. Etleri (ben etleri marine etmedim, tuz ya da karabiber eklemedim) tavaya yerleştirin. Eğer orta pişmiş seviyorsanız bonfile dilimlerini biraz kalınca (2-2.5 cm) seçebilirsiniz, iyi pişmiş seviyorsanız 1-1.5 cm kalınlığında etler yeterli olacaktır. Ancak, etleri kesinlikle dövdürmeyin. Et dilimlerini inceltmek istiyorsanız, kendiniz elinizle hafifçe bastırabilirsiniz.
sadfsadf
Etler dökme demir tavaya ilk koyduğunuzda hiç ayrılmayacak gibi durabilir, korkmayın. Piştiğinde rahatlıkla ayrıldığını göreceksiniz. Etler rahatça ayrılığı zaman diğer yüzünü de çevirip aynı şekilde pişirin. İnce dilimlenmiş bir bonfile için etin her bir yüzünü 4-5 dakika pişirmeniz oldukça iyi pişmiş olmasını sağlayacaktır.
sadfsadf
Etler piştikten sonra bir kaba alarak, etleri mutlaka dinlendirin. Kabın ağzını folyo ile kapatın, 5 dakika kadar dinlenmesini sağlayın, bu işlem etinizin daha yumuşak olmasını sağlayacak.
sadfsadf
Kremayı kısık ateşte pişirin, içerisine tulum peynirini ekleyin. Peynir sıcak kremanın içerisinde tamamen eriyince karabiber ilave edin, sos sıcakken etleri servis tabağına alın ve üzerlerine sosu dökün. Tulum peynirinin ve etin kendi tuzu yeterli olacaktır, ek tuz ilave etmenize gerek yok...

Yorumlar

Popüler Yayınlar