4 Ocak 2010 Pazartesi

Çikolata Kaplı Çilek


Davetlerinize hazırlık yaparken en az vakit harcayacağınız ve en çok ilgiyi çekecek olan lezzetlerden biri çikolata kaplı çilekler... Sapları uzun olan, şekli düzgün ve mümkünse sertçe çileklerden yapıldığında daha başarılı donuç alınabiliyor. Çikolatanın hapsettiği çilekler bir süre sonra sert dış yüzeyin altında suyunu bırakmaya başlıyor. Dolayısıyla davetliler, ısırıldığında içinden sos akan, eğlenceli bir lezzetle buluşmuş oluyor. Çikolatalar sertleştikten sonra en fazla 24 saat buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim.

Çikolata Kaplı Çilek:

Malzemeler:
20-25 adet çilek
2 paket bitter çikolata

Yapılışı:
Çikolatayı benmari usülü eritin, iyice yıkayıp kuruladığınız çilekleri erimiş çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Çikolata kaplaması oda sıcaklığına ulaştığında dolaba kaldırın. Kaplama sertleştiğinde servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: