Pekmezli Kek

3 comments


Eve mis gibi yayılan kek kokusuna bayılırım. Bu kekin kokusundan daha fazla sevdiğim bir kek kokusu yok!

Pekmezle tatlandırılan bu yumuşacık keki de yılbaşı sofrası için hazırladım.

Pekmezli Kek:

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı (silme) pekmez
1 çay bardağı süt
İrice doğranmış ceviz parçaları
2-3 adet ufak doğranmış gün kurusu kayısı
1 adet elma rendesi (ben ekşi yeşil elmalardan kullandım)
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay kaşığından az tarçın
Alabildiğince un (ben 11 yemek kaşığı un kullandım)

Yapılışı:

Yumurtaları çırpma teliyle iyice çırpın. Daha sonra sırasıyla malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyin, kıvamının çok koyu bir kek olmamasına dikkat edin. Telin üzerinde kalan hamur parçaları karışıma düştüğünde aşağı yukarı aynı formda kalıyorsa, kıvamı olmuş demektir. Daha az kıvamlı kek hamuru, daha yumuşak bir kek elde etmenize yardımcı olur. Daha az kıvamlı hamur, daha düşük ısıda ve daha uzun süre pişerse sonuç mükemmel olacaktır. Kek hamurunuz hazır olduğunda yağlanmış kalıba döküp, yaklaşık 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Eğer keke batırdığınız temiz bir bıçak temiz olarak çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir. Aynı hamuru muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz.

*Tarif için Kezban Hanım'a teşekkürler...
Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

OZGUR dedi ki...

küçük şefimin sayfası hayırlı uğurlu olsun :)

Oburcan dedi ki...

Oburcan Küçük Şef'e yayın hayatında başarılar diler :)

Küçük Şef dedi ki...

Teşekkürler!