Chia Tohumlu Puding (Chia Pudding)


(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.) 

Sabahları uzun uzun kahvaltı edemeyecek olduğunuz, koşturmalı, öğle yemeğine kadar bir şeyler atıştıramayacağınız/atıştırmak istemediğiniz günler için harika bir öğün, chia tohumlu puding... Geceden hazırlarsanız, sabah gözünüzü daha erken açmak için iyi bir sebebiniz olur. Oldukça hafif, çok da tok tutuyor.

Chia bulabileceğiniz en lifli malzemelerden biri. Bu nedenle, kendinizi çok tok hissedeceksiniz. Ancak, günde 1-2 yemek kaşığından fazla tüketilmemesi gerektiğini hatırlatayım, bir de hamilelik, kan sulandırıcı ilaç kullanımı vs varsa, chia tüketiminin yan etkilerinin olup olmayacağını doktorunuza danışmanız çok iyi olabilir, fazla kullanımı kalp-damar sisteminde bazı yan etkilere neden olabiliyor.

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı chia tohumu (dolu dolu)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu (bal da kullanabilirsiniz, ama daha iyi karışması için balı ısıtıp dökmeniz daha iyi olabilir.
Üzerini süslemek için mevsimine uygun meyveler ve yemişler

Geceden süt ve chia tohumlarnı bir kavanoza koyup iyice karırştırın, arada çıkarıp iyice sallayın ve sabah kavanozu açıp yeniden karıştırın. İçerisine vanilya özütü ve akçaağaç şurubunu da katın. Üzerini dilediğiniz meyvelerle ve file badem/hindistan cevizi/damla çikolata/file fıstık ile süsleyerek tüketin.

--

Chia pudding is a good option if you don't have much time in the morning, and you cannot or do not want to have a snack until lunch time. It is a reason for waking up, if you prepare it from the night. It is very light, and it feels very full.

Chia includes high amount of fiber. However, it is recommended that you do not consume over 1-2 tablespoon a day. If you are pregnant, or using blood diluent pills, you should consult your doctor.

Ingredients:
1 cup milk
1,5 tablespoon chia seeds (full spoon)
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon mapple syrup (you may also use heated honey)
Fruits, nuts and seeds for topping

Place milk and chia seeds in a jar from the night. Shake well for 2-3 times. Mix with mapple syrup and vanilla extract in the morning. Top with fruits, nuts and seeds.


Yorumlar

Popüler Yayınlar