Pratik ve lezzetli meze: Mercimek Fava (Simple and Delicious Mezze: Lentil Fava)
(Ingredients and recipe could be read in English, as well - at the bottom of the page.)
Kesinlikle favori meze tarifim. Beni hiç yarı yolda bıraktığı olmadı, herkesin bayılarak yediği, benimse en az uğraşarak yaptığım mezelerden biri. Üstelik favanın sadece baklayla yapılan bir meze olmadığının da kanıtı...
Arkadaşlarınızla güzel muhabbet, bol meze, onların yanında balığın olduğu gecelerde kesinlikle denenesi...
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1/4 su bardağı limon suyu
1/4 su bardağı zeytinyağı
1+1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Mercimeği ufak bir tencerede su ile birlikte altı kısık ocakta haşlayın. Suyunu çekince, rondoya aktarıp, limon suyu, tuz, kimyon, sarımsak, karabiber ve kırmızı pul biber ile zeytinyağının yarısını ekleyin ve rondoyu çalıştırın. Karışımı servis tabağına alın, üzerine zeytinyağını ekleyin. Mercimek favası zeytinyağını çekerse, üzerinin kurumaması için biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Üzerini kırmızı biber, frenk soğanı ya da kavrulmuş fıstık ile süsleyebilirsiniz. Kesinlikle ılık servis edilmesini öneriyorum.
----
It absolutely is my favorite mezze recipe. It never let me down, everyone tried liked it for sure - and moreover, it is one of the mezzes that could be ready with the least effort. Bonus, it is a proof that fava is a mezze which is not only cooked with fava beans...
It should be tried for chat nights over the table with friends, which accompanied by several mezzes, and fish...
Ingredients:
1 cup red lentils
2 cups water
1/4 cups lemon juice
1/4 cups olive oil
1+1/4 teaspoon salt
1/2 teaspoon cumin
2 cloves of garlic
1/4 teaspoon pepper
1 teaspoon red pepper flakes
Put lentils and water in a small pot under low heat. When drains water, take cooked lentils into the food processor. Add lemon juice, garlic and spices and 1/8 cups the olive oil. Run the processor and take the mezze into the serving plate. Pour over the rest of the olive oil. If the top of the mezze feels like dry after a time, you might add a little bit more olive oil, so that the top of the mezze does not get completely dry by time. You may add chives, red pepper flakes or pine nuts at the top, while serving. For perfect taste, it should be better served warm.
Recipe: Lezzet Magazine
Yorumlar