Kızılcık Şerbeti
Bayramda konuklarınıza ikram edebileceğiniz serinletici bir lezzet. Kızılcık mevsimi bitmek üzere. Eğer rastlarsanız kaçırmayın derim... Ben çok şekerli içecekleri sevmediğimden, vişne, ekşi erik ve kızılcık şerbetlerini az şekerli olarak yapıyorum ve biraz zencefil ekleyerek bol bol içmeye çalışıyorum. Hazır meyve sularındansa, elinizin lezzetinin geçeceği, evde kendinizin hazırladığı içecekler, çok daha kıymetli değil mi?
Malzemeler:
Yaklaşık 400 g kızılcık
3/4 su bardağı şeker
2 küp şeker büyüklüğünde zencefil
Kızılcıkların üzerine şekeri ekleyin. Zencefilleri ufak ufak doğrayın, yaklaşık 1,5 L - 2 L su ile kaynatın. Yaklaşık 15-20 dk sonra, süzerek sürahiye doldurun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırabilir, 4-5 gün boyunca dolabınızda saklayabilirsiniz.
Zencefilleri ne kadar ufak doğrarsanız şerbetinizin ağızda bıraktığı buruk tad artacaktır. Aynı şekilde şeker oranını da kendi zevkinize göre arttırabilirsiniz.
Bu arada, zencefil çok kuvvetli bir kan sulandırıcı oldığından, kan sulandırıcı ilaç kullananların zencefil tüketmemesi gerektiğini hatırlatmak isterim.
Yorumlar