Erik Marmelatlı Kurabiye
Bahçeden toplanmış eriklerle muhteşem lezzetli, tatlı-ekşi bir marmelat hazırladım. Sabah kahvaltılarında bayıla bayıla yediğim bu marmelatı kurabiyede kullanmak geldi içimden... Çayın, kahvenin yanında, bir de soğuk sütle mükemmel oluyor.
b
Malzemeler:
Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sararak buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirdikten sonra hafif un serperek merdane ile açın. 6-7 mm açtıktan sonra iki farklı boyda bardak ile daireler kesin. Dairelerin üzerine ortasına diğer boy bardakla delik açılmış hamurları yerleştirin, elinizle hafif bastırın. 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
fh
Kurabiyeler soğuyunca üzerine erik marmelatını, ya da istediğiniz başka bir marmelatı kaşıkla koyun, servis yapın.
Yorumlar