Çığırtma
Bu tarif annemin... Yaz günlerini hatırlatıyor bana, yaz günlerinin güzel, kırmızı, sulu domateslerini ve parlak renkli patlıcanlarını. Kış günü olmasına rağmen, yine de bu tarifi paylaşmak istedim.
sdfggfs
Et yemek istemediğiniz günlerde tercih edebileceğiniz, kızartma olmasına rağmen çok hafif bir yemek... İster sıcak, ister soğuk yiyin, sadece domates ve patlıcanın baskın lezzetini alırsınız.
sdfggfs
Çığırtma:
Malzemeler:
3 adet patlıcan
3 adet domates
5-6 diş sarımsak
Sıvı yağ, 1 fincan zeytinyağı
Tuz
3 adet domates
5-6 diş sarımsak
Sıvı yağ, 1 fincan zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları şeritler halinde soyun ve en başından sonuna kadar bıçakla silindirik, uzun bir çizik atın. Tuzlu suda yarım saat kadar beklettiğiniz patlıcanları iyice kurulayıp, sıvı yağda kızartın. Bir tencereye kızarmış patlıcanları dizin, üzerini dilimlenmiş domateslerle örtün ve sarmısakları yerleştirin. 1 çay fincanı zeytinyağı ekleyin. Hiç su eklemeden, çok kısık ateşte domateslerin suyu ile patlıcanlar iyice pişene kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Domatesler suyunu saldığında biraz tuz ekleyin.
Yorumlar